Thursday, May 10, 2012

Eigen risico 2013 stijgt naar 400 euro

Eigen risico 2013 omhoog naar 400 euro
Het eigen risico voor de zorg stijgt in 2013 naar 400 euro per jaar. Nu is dat nog 220 euro.  De stijging van het eigen risico heeft te maken met de bezuiniging van 1 miljard op de gezondheidszorg.
Eigen risico
Het eigen risico betekent dat verzekerden zelf het eerste deel van de zorg betalen. Het eigen risico geldt voor iedere verzekerde van 18 jaar en ouder. Niet alle zorg valt onder het eigen risico. Een bezoek aan de huisarts, verloskundige zorg, kraamzorg, gratis bevolkingsonderzoeken en zorg die door de aanvullende verzekering wordt vergoed, zijn uitgesloten van het eigen risico.
Eigen risico zorgverzekering 2012
In 2012 is het eigen risico  220  euro per jaar. Het jaar daarvoor was dat nog 170 euro. Als het eigen risico in 2013 stijgt naar 400 euro, levert dat per jaar 300 miljoen euro op.


Eigen risico zorgverzekering 2013
Waarschijnlijk wordt het eigen risico voor de zorgverzekering bijna verdubbeld in 2013. Er zal dan naar verwachting wel een compensatieregeling worden getroffen voor de lagere inkomens. Bijvoorbeeld voor mensen die met een AOW-pensioen rond moeten komen, chronisch zieken en gehandicapten.
Rollator verdwijnt uit basispakket
Ieder  jaar wordt de inhoud van het basispakket van de zorgverzekering vastgesteld. De premies voor de basisverzekering stijgen ieder jaar, terwijl de inhoud wordt versoberd en er zaken uit het basispakket worden geschrapt. Het ziet ernaar uit dat de rollator uit het basispakket verdwijnt. Deze bezuiniging is goed voor 20 miljoen euro per jaar.
Lente-akkoord
Het akkoord dat de Kunduz-colatie, bestaande uit de fracties van VVD, CDA, D66, GroenLinks en Christenunie hebben gesmeed om de begroting van 2013 te redden, heet voortaan het “lente-akkoord”. Het akkoord is bewust opnieuw geframed, om negatieve associaties ten aanzien van Kunduz te vermijden.

2 comments:

  1. Belachelijke ontwikkeling, hopelijk dat er een organisatie gaat opstaan om dit tegen te gaan.

    ReplyDelete
  2. wat let je ik zou zeggen. begin een organisatie en kom in opstand

    ReplyDelete